Saturday 15 August 2015

A crochet baby blanket just for fun.. / Egy horgolt babatakaró csak úgy..







I have started to crochet this baby blanket around spring.. By choosing the colours I was inspired by the fresh green leaves, the blooming trees, the warming sun and the bright blue sky...
The pattern is my own design. :) I made a couple of crochet hearts to match it as well.. They could be used as a little bunting hanging on a baby pram or a cot. The pattern for the hearts can be found here.
The blanket is perfect for a little new born, or for a 3-5 years old little girl to play with her dolls. It measures about 54 x 56 cm.

I am also working on the sea blanket, only a couple of more rows and the edging need to be done. I am very excited to show you soon..

If I could just buy time somewhere in a shop.. Or a day could be a couple of hours longer... Don't you feel like it sometimes?
A few weeks ago I have decided to go at least twice a week to a fitness studio as I always feel very tired and lack of energy. I haven't done any sport for a long time now, however it makes me always feel better.
I have found a great studio where I can go to when it is not so full and the staff is also very friendly. I just feel great afterwards!! 
I wanted to apologise as I don't write here as often as I would like to. I will be honest, I couldn't find a good balance between work, household, family life, friends, blogging and creating.. Some part of my life is always behind and it frustrates me quite often.. If you have any good advices, please share!!! (A big problem is that I am not an early person who can stand up at 4 am and do all the housework or whatever.. I don't even know what I am gonna do when I will have a baby... ;) )
I just have sooo many projects in my head I would love to do and some also halfway done and it just makes me crazy sometimes... :)
So if you don't hear from me for a while, please just be patient.. I am not ignoring this space just catching up with the other parts of my life... :)

Love: Sophiee

.................................................................................................................................................................................................................

Valamikor tavasszal kezdtem el horgolni ezt a babatakarót. A színválasztásban a friss új levélhajtások, a virágzó fák, a simogató napsütés és a vakító kék ég inspiráltak.
A minta saját ötlet alapján készült.. :) Horgoltam még pár hozzá illő szívecskét is, amiket fel lehet lógatni akár a babakocsira vagy akár a babaágyra is. A szívek mintáját itt találjátok angolul és itt magyarul.
A takaró egy kis újszülöttnek megfelelő méretű (54 x 56 cm), bár egy 3-5 éves kislány is biztosan szívesen betakarná vele a babáit.

Továbbra is dolgozom a tenger színű takarón, már csak néhány sor és a széle van hátra. Már nagyon izgatottan várom, hogy hamarosan megmutassam..

Milyen jó lenne, ha az ember boltban időt is vásárolhatna.. Vagy ha egy nap néhány órával hosszabb lenne... Ti nem éreztek így néha?
Néhány hete elhatároztam, hogy hetente legalább kétszer elmegyek egy fitness stúdióba, mert folyton fáradt vagyok és úgy érzem, semmi energiám sincs. Már régóta nem sportoltam, pedig jót szokott tenni.
Találtam egy stúdiót a közelben ahova tudok akkor menni, amikor épp nincs annyira tele és a személyzet is nagyon barátságos. Mindig annyira jól érzem magam utána!!
Szerettem volna elnézést kérni, mivel sajnos nem írok olyan gyakran, mint amennyire szeretnék. Őszinte leszek: egyszerűen még mindig nem találom a megfelelő egyensúlyt munka, háztartás, családi élet, barátok, blogozás és alkotás között..
Az életem néhány része sajnos mindig háttérbe szorul, ami gyakran nagyon tud zavarni. Ha bárkinek van valami jó tanácsa, nagyon szívesen veszem!! (Komoly problémám az, hogy nem vagyok egy korán kelős típus, aki már reggel 4-kor fent van és elvégzi a házi munkát vagy ilyesmit.. nem is tudom mi lesz velem, ha kisbabám lesz... :) )
Egyszerűen csak annyi ötlet van a fejemben, amiket szeretnék megvalósítani, illetve, amik már félkészen várakoznak és ettől néha meg tudok őrülni.. :)
Szóval, csak szólnék, hogyha nem hallotok felőlem kicsit hosszabb ideig, kérlek legyetek türelemmel. Mindössze annyit jelent, hogy épp az életem egyéb területein hozom be a lemaradásom.. :)

Szeretettel: Sophiee

No comments:

Post a Comment